Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Sonradan Yetiyitimine Sahip Bireylerde Aile Bağları Üzerine Nitel Bir Çalışma

AKARÇAY ULUTAŞ, Demet | AYHAN, Döne | AKIN, Elmas

Toplumda bireylerin davranışlarını belirleyen ilişkiler, örüntü sürekliliği için çalışan kurumlararası ve kurumlarla bireyler arasındaki ilişki ve tutumlar ve her toplumun kendine özgü yorumları, sembolleri ve anlamların toplamını oluşturan sosyal sermaye kavramı bu çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Sosyal sermayenin ele alınacağı başka bir boyut ise aile bağları olmuştur. Bir tarafta toplumdaki gruplardan biri olan yetiyitimine sahip bireylerin kendi ihtiyaçları, sembolleri ve ilişkileri, diğer tarafta ise bu bireylerin üzerinde toplumun farklı ihtiyaçlarının kesiştiği noktayı açıklayabilm ...Daha fazlası

Erişime Açık

Hayal Kuramayan Çocuklar: Sosyal Hizmet Bakış Açısıyla Erken Yaşta Evlilik Sorunu

USTABAŞI GÜNDÜZ, Dilara | AKARÇAY ULUTAŞ, Demet | BOZ, Ayşe Nur

1989 yılında kabul edilen Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesine göre, uygulanabilecek olan kanuna göre daha erken yaşta reşit olma durumu hariç, on sekiz yaşına kadar her insan çocuk olarak tanımlanmaktadır. Bir toplumda kadına ve erkeğe yüklenen anlamlar olduğu gibi çocuğun da farklı boyutlarda ve sorumluluklarla şekillendiği görülmektedir. Çocukların yaşı itibariyle yetişkinlere göre en büyük yeteneklerinin hayal kurmak olduğu düşünüldüğünde, çalışma hayatına katılım, aile kurma, çocuk sahibi olma gibi sorumlulukların yüklenmesi hukuki bir düzlemde değil toplumsal algı ve anlamlandırma ile ken ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sosyal Politika ve Sosyal Hizmet İlişkisi

USTABAŞI GÜNDÜZ, Dilara

Sosyal hizmetin hedef gruplarının yaşadığı sosyal sorunlar aynı zamanda sosyal politikanın da çözmesi gereken sorun alanını oluşturmaktadır. Sosyal sorunların çözülmesi amacıyla sosyal hizmet uzmanları uygun müdahale yöntemlerini belirlerken, sosyal politika bu müdahalelerin yasal sınırlarını çizmektedir. Bu odaktan yaklaşıldığında sosyal hizmet ve sosyal politika birbirleriyle yakından ilgili olan sosyal bilimler grubunda yer alan disiplinlerdir. Bu çalışmada sosyal hizmetin ve sosyal politikanın tanımı, ortak geçmişi, yöntemleri ve birbirleriyle olan ilişkileri ele alınmaktadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms