Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Sınırlı Epizyotomi İçin Klinik Değerlendirme Yöntemleri

KARAKOÇ, Hediye | DÖNER, Şerife İrem

Epizyotomi, zor doğumları kolaylaştırmak ve doğum kanalını genişletmek için perinede bulunan bulbokavernos kasa yapılan cerrahi kesi işlemidir. Epizyotominin rutin olarak yapılmaması gerektiği konusunda artık evrensel bir fikir birliği bulunmaktadır. ACOG, epizyotominin gerekli olduğu belirli bir durum olmadığını, epizyotomi kararı klinik değerlendirme yapılması gerektiğini belirtmektedir. Bu nedenle epizyotomi uygulama kararı alınırken objektif yöntemlerin kullanılması gerekliliği kaçınılmazdır. Araştırmalara göre doku elastikiyetesinin, kas uzayabilirliğinin, perineal vücut uzunluğunun değer ...Daha fazlası

Erişime Açık

Menopozla İlgili Genitoüriner Sendrom

KARAKOÇ, Hediye | ÖZERDOĞAN, Nebahat | KUL UÇTU, Arzu

Vulvovajinal atrofi ve atrofik vajinit terimlerinin, östrojen eksikliğine bağlı vulva, vajina ve alt üriner sistemde görülen değişiklikler ile ilgili menopoz semptomlarını tanımlamada yetersiz olduğu düşünülmektedir. The International Society for the Study of Women’s Sexual Health ve North American Menopause Society, daha doğru ve kapsayıcı bir terminoloji için çalışma grubu oluşturmuş ve menopoz döneminde vulva, vajina ve alt üriner sistemde görülen semptomlar için menopozla ilgili genitoüriner sendrom terimini geliştirmiş ve onaylamışlardır. Bu derleme ile menopoz dönemi ile ilgili genitoüri ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms