Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Prof. Dr. Canan DelidumanKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ/GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ/GELENEKSEL TÜRK SANATLARI PR. (TAM BURSLU)/
Erişime Açık

Anadolu ve Mitoloji

DELİDUMAN, Canan

ANADOLU ve MİTOLOJİ Mitosları yaratan toplumlar, onları gelecek nesillere aktarmışlardır. Kültürün insanlar arasındaki bağlantıyı sağlaması sanat eserleri ve arkeolojik nesnelerin oluşum süreçleri ile ilgili olmuştur. Yaradılış ve türemeyle ilgili efsaneler dilden dile aktarılmıştır. İnsanlar, yaşantısına karışan, bereket veren veya korku salan inanışları tanrı ve ruhlar olarak ele almışlardır. Anadolu topraklarında Prehistorik dönemden Osmanlı dönemine kadar yaşayan medeniyetlerin etkileri tablolara yağlıboya ve akrilik tekniğiyle gerçekleştirilmiştir. Anadolu topraklarında yaşayanlar Hitit, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms