Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 3 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [3]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

SARF KİTABI Ali Nazîma (Osmanlıcadan Günümüz Alfabesine Çeviri, Sadeleştirme ve Notlar)

ALKARAZ, Alaa Aldeen

Elinizdeki bu kitap, büyük âlim Hacı Mehmed Zihnî Efendi'nin Arap dilini öğretmek için yazdığı el-Müntehab, el-Muktezab ve el-Müşezzeb adlı eserlerinin yine değerli âlim Ali Nazîma tarafından özetlenerek "Miftâhu'l-Müntehab ve'l Muktezab ve'l-Müşezzeb" yahut "Sarf-ı Arabî Defteri" adıyla basıldıktan sonra, tarafımızdan sadeleştirilmiş ve türkçeye çevrilmiş halidir. Son devirde Arap dilinde büyük birer otorite sayılan Hacı Mehmed Zihnî ve Ali Nazîma'nın eserlerini uzun uzun tanıtmak yerine, herhalde istifade edilmesini tavsiye etmek daha uygun olacaktır. Yararlı olması dileğiyle...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms