Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Konu Başlıkları [3]
Yayıncı [1]
Yayın Tarihi [2]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Arap Dilinde Tabirler ve Bağlaçlar

SÖNMEZ, Ramazan

Arapça yapısı itibarıyla çekimli ya da diğer bir deyişle bükümlü diller grubunda yer alır. Bükümlü dillerde kök harflerine yapılan bir takım ilavelerle ve değişimlerle yeni kavramlar türetilir. Gerek yazılı gerekse sözlü anlatımda ifadeler arasında anlam bütünlüğü oluşturmak için kullanılan bağlaçların hatalı kullanımı iletişim bozukluklarına yol açabileceğinden iyi öğrenilmesi gerekir. Zira bir metin, kendisi ve muhatabı arasındaki iletişim olarak değerlendirildiğinde, metindeki parçalar arasındaki anlam ilişkisi bu iletişimi yönlendirmede önemli bir rol üstlenmektedir. Arapçada müstakil bir ...Daha fazlası

Erişime Açık

Tevbe Sûresi'nin Tefsiri

SÖNMEZ, Ramazan

Tevbe suresi tefsiri, rivayet-dirayet, klasik-modern tefsirlerin görüşlerinin birlikte değerlendirildiği bir eserdir. Bunun yanı sıra belagat ilmi ile ilgili inceliklere ve sanatlara da dikkat edilerek bunların manaya etkisini de içermektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms