Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Yanık Hastalarında Ağrı, Uyku Bozuklukları, Konforsuzluk Ve Diğer Semptomların Yönetimi

SAYAR, Serap | SÜTSÜNBÜLOĞLU, Emel

Yanık hastalarının tedavi sonrası ağrı, anksiyete, uyku bozukluğu, kaşıntı, yorgunluk, bozulmuş motor güç, postravmatik stres sendromu, depresyon ve gibi sayısız ilişkili semptom yaşamaktadır. Bu semptomların çoğu yaygın şekilde görülmektedir ve mevcut standart tedavi ve bakıma rağmen kronikleşebilmektedir (1). Spronk ve arkadaşlarının çalışmasında tedaviden ortalama 5.6 yıl sonrasında yanıktan sağ kalan hastaların %25’nin ağrı, %31’nin anksiyete/depresyon, %39’unun ağrı/konforsuzluk ve %48’inin kaşıntı problemi yaşadığı bulunmuştur. Komorbitesi olan hastalarda ağrı ve kaşıntı prevalansının da ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ciddi Yanıklarda Yoğun Bakım Desteği ve Komplikasyon Yönetimi

SAYAR, Serap | SAYAR, Ferhat

Yanıklı hastanın bakımı ve tedavi süreci, yanık yaralanmasının ciddiyetine bağlı olarak değişmektedir. Yanığın ciddiyeti; total vücut yüzey alanı yüzdesi kullanılarak hesaplanmış yanık genişliği, yanık derinliği, yanık bölgesi ve hastaya ilişkin risk faktörleriyle belirlenmektedir (1). Ciddi yanıklar, majör bir travma, inhalasyon yaralanması, kimyasal yanık, yüksek voltajlı elektrik yanıkları ve genel olarak yetişkinler için toplam vücut yüzey alanının (TVYA) %20’sini kapsayan herhangi bir yanıkla, komplike hale gelen yanıklardır (2). Ciddi yanıklı hastaların tedavisine yönelik, iyileştirilmiş ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms