Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Engelli Bireyler ve Cinsel Sağlık

YAZAR, Merve | KARAGÖZ, Selvi

Dünya çapında bir milyar insanın (her beş kadından biri) bir tür engelli olduğu ve bunların %80'inin düşük kaynaklara sahip ortamlarda yaşadığı tahmin edilmektedir. Engelli kişilerin eğitim düzeyleri zayıf, işgücüne katılımları düşük ve sağlık hizmetlerine ve kaynaklarına sınırlı erişime sahiptirler. Bu sağlık hizmetlerinden biri de cinsel sağlıktır. Cinsellik insan deneyiminin ve insan yaşamının olumlu bir parçasıdır ve herkes gibi engelli kişilerin de cinsel duyguları, ihtiyaçları ve arzuları vardır. Buna rağmen toplumda genellikle engelli bireylere ön yargılı yaklaşılmakta, cinsel olarak ak ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms