Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Prof. Dr. Ali Bülent UşaklıKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ PR. (TAM BURSLU)/
Erişime Açık

Unsupervised Satellite Change Detection Using Particle Swarm Optimisation in Spherical Coordinates

UŞAKLI, Ali Bülent | YAVARIABDI, Amir | KUSETOĞULLARI, Hüseyin

This paper proposes a new unsupervised satellite change de- tection method, which is invariant to shadow and shading e ects. To achieve this, rstly, the RGB satellite images are transformed into spher- ical colour space to remove illumination artifacts. Then, a new unsuper- vised change detection is used. The resultant optimal binary change mask is obtained by minimisation a mean square error based cost function us- ing Binary Particle Swarm Optimisation (BPSO). The proposed method is compared with three other satellite change detection methods and the results demonstrate that our method provi ...Daha fazlası

Erişime Açık

Felçli Hastalar için EOG Tabanlı İletişim

UŞAKLI, Ali Bülent

Bu çalışmada etkin ve kolay iletişim kanalı olarak elektrookülogram (EOG) sinyallerinin kullanılması önerilmekte ve bu konuda özgün tasarım olarak geliştirilen sistemler tanıtılmıştır. Geliştirilen sistemlerden alınan sinyallerin sınıflandırma başarımı ve motor tepke ile karşılaştırılması yapılmıştır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms