Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 16 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 16 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Yayın Türü [2]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [5]
Yayın Dili [2]
Erişime Açık

KADIN VE İLETİŞİM: BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLARAK KADIN GİRİŞİMCİLER DERNEĞİNİN ( KAGİDER) YAZILI BASINDA SUNUMU

BÜYÜKDOĞAN, Birol

Günümüzde medya, gündemi belirleyen en önemli güçlerden biri hâline gelmiş, gündemi belirlemekle kalmamış kimi zaman olayları kimi zaman da kitleleri yönlendirmeye çalışmıştır. Medya bu özelliğiyle yasama, yürütme ve yargıdan sonra günümüzün dördüncü gücü- dür. Günümüzde haberin basın ve televizyondan sonra cep telefonlarına da hızlı bir şekilde ulaşabilmesi kitleleri bir şekilde medyaya bağlamakta, haber bir tüketim malzemesi gibi kullanılmaktadır. Bu da medyayı haber üreticisi olarak yeni bir güç yapmıştır.

Erişime Açık

Economic Development and Zakat

KAZAK, Hasan | AFŞAR, Bilge | ÇEKER, Orhan | OKKA, Osman

An integrated system, Islam consists of several subsystems. The economy has an important place in these sub-systems. In this respect, Islam also includes regulations on economic growth and development. Undoubtedly, the most important of these regulations is the zakat institution. Zakat was mentioned in many parts of Koran with the prayer, accepted as the pillar of religion in many places and an important message that zakat and prayer should not be separated was given. The most known and prominent feature of the zakat institution is its contribution to the fair distribution of national income, ...Daha fazlası

Erişime Açık

İslami Finans Ekonomik Kalkınma ve Sosyal Barış

KAZAK, Hasan | OKKA, Osman

Son ilahi din olan İslam, küllî, kapsayıcı bir sisteme sahiptir ve hayatın bütün alanlarını kuşatan, düzenleyen ölçüler getirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de insanın Yaradan’ıyla, insanın diğer insanlarla, insanın içinde bulunduğu toplumla, insanın madde ile ve daha da ötesinde manevi alemlerle ilişkilerini düzenleyen kurallar, belirli bir ahengi, bir sistemi, bir dengeyi yansıtır. İslam dini insanlığa, bütüncül bir hayat görüşü sunduğundan toplum hayatının ticari, iktisadi, hukuki, ahlaki, kültürel, dini, sosyal ve siyasi yönleri birbirinden bağımsız değildir. Sistem içerisinde bu parçalar girift bi ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms