Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 15 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 15 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [5]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Fenomenolojik Araştırma

EKİZ, İlknur | AKSAN, Gamze

Fenomenoloji öncelikle Alman filozof Edmund Husserl’in üzerinde tartıştığı, sonrasında Alfred Schültz’un farklı yaklaşımlarla eklemleyerek geliştirdiği bir felsefi teoridir. Bu yaklaşım, içinde bulunduğumuz yüzyılın ilk yarısında özellikle etki göstermiş ve günümüzde yöntem bilim tartışmalarında pozitivizm karşısında önemli bir alternatif olmuştur. Fenomenoloji kuramsal temellerini felsefe ve sosyoloji ile inşa ettikten sonra pratik örnekler üzerinden somutlaşarak bir yaklaşım ve yöntem olarak uygulamalı çalışmalar arasına girmiştir. Fenomenolojinin en önemli isimlerinden olan Alfred Schültz’ü ...Daha fazlası

Erişime Açık

İslam Medeniyet Tasavvurunun Dayandığı İlkeler

ERDEM, Hüsamettin

Bu başlık altında İslam Medeniyeti nasıl tasavvur etmektedir, bu tasavvur hangi ilkelere dayanmaktadır, bu ilkelerden her biri olan ilim, irfan ve hikmet nedir, bunların her birinin İslam Medeniyet tasavvuru açısından anlamı ve önemi nedir bu hususlar sorgulanmıştır.

Erişime Açık

İslam Medeniyetinin Başlangıcı ve Zirvesinde Nübüvvetin Rolü

ERDEM, Hüsamettin

İslam Medeniyetinin kurulması ve oluşmasında nübüvvetin, peygamberliğin oynadığı rol ele alınmakta ve sorgulanmaktadır. Esas itibariyle İslam Medeniyeti bir vahiy medeniyetidir. Bu medeniyetin temel esaslarını ve ilkelerini insanı yaratan yaratıcı Allah ilk peygamber Hz. Adem aracılığı ile bütün insanlığa bildirmiştir.

Erişime Açık

Medeniyetin Unsurları

ERDEM, Hüsamettin

Bu başlık altında medeniyet ve uygarlık arasındaki ilişki ve farklılıklar üzerinde durulmuştur. Her ne kadar uygarlık ve medeniyet birbirinin yerine kullanılmış olsa da bunlar arasında özde bazı farklılıklar vardır.

Erişime Açık

Medeniyetler Çatışması ve Medeniyetler İttifakı Kuramları

ERDEM, Hüsamettin

Bu konu başlığı altında medeniyetler çatışması ve medeniyetler ittifakı kuramlarının tartışması yapılmaktadır.

Erişime Açık

Medeniyetin Metafizik Temelleri

ERDEM, Hüsamettin

Bu konu başlığı altında medeniyetin metafizik temelleri belirlenmeye çalışılmıştır.

Erişime Açık

Medeniyetin Anlamı ve Tanımı

ERDEM, Hüsamettin

Bu başlık altında medeniyetin kavram olarak anlamı ve çeşitli düşünür ve medeniyet tarihçilerine göre tanımları verilmektedir.

Erişime Açık

Değer Çalışmaları 2

TOPÇUOĞLU, Abdullah | AKSAN, Gamze

Toplumun ve sosyal etkileşimin unsurları tarafından belirlenmiş ortak davranışlar ve normlar hakkında neyin doğru neyin yanlış, neyin kabul edilebilir ya da istenilmez olduğuna dair temel ölçütler sunan değerler konusu sosyal bilimlerin ilgi duyduğu başlıklardan birisidir. Değerlerin -gençliğin toplumdaki değerine atfen- bu sosyal kategoride nasıl anlamlandırıldığı günümüz modern toplumlarında yaşlıların görece azalan, gençlerin artan önemi ile daha fazla öne çıkmaktadır. Nitekim değerler konusunda yapılan çalışmalarda özellikle 2000li yıllardan sonra gençlik odağı daha fazla göze çarpmaktadır ...Daha fazlası

Erişime Açık

Queer Teori ve Cinsiyetsizleşme Söylemi Merkezinde “Cinsiyet Tarafsız Ebeveynlik” Tartışmaları

BUDAK, Hatice | CEYLAN, Emine

Feminist hareketin başlangıç yıllarında kadın ve erkek arasındaki farklılığın biyolojik cinsiyet temelli açıklandığı görülmektedir. Ayrıca cinslerin birbirlerine olan eşitsiz konumlarının doğal olan biyolojik cinsiyet farklılıklarına bağlanması eleştirilmiş ve kadın sorunsalı Aydınlanma felsefesinin uzanımı olarak “doğal haklar” perspektifinden çözümlenmeye çalışılmıştır. 1970’li yıllara gelindiğinde feminist bakış açısı “toplumsal cinsiyet (gender)” kavramına yönelmiş, farklılıkların cinsiyetle (sex) açıklanmasına itiraz edilmiştir. Toplumsal cinsiyet perspektifi, kadın/erkek olmayı ve aralar ...Daha fazlası

Erişime Açık

Göç ve Mekan: Göçmenlerin Mekansal Aidiyet Portreleri

AYHAN, Döne

Göç mefhumu öteden beri farklı disiplinlerce konu edilmiştir. Ulusal ve uluslararası çalışmalar göçün ekonomik, kültürel, siyasal, psikolojik etkilerine odaklanmıştır. Göçün kendisi mekânsal bir farklılığı ifade ederken mekânın göç perspektifinden uzak kalması anlaşılabilir bir durum değildir. Postmodern tartışmalarda mekânın daha fazla gündeme gelmesiyle göç de farklı perspektiflerde ele alınmıştır. Fiziki bir mekân değişikliği göçmenlerin mekân tasavvuruyla aidiyetlerini de doğrudan etkilemektedir. Mekân aidiyetine göçmen projeksiyonuyla bakılmasının kayda değer olması sebebiyle bu çalışmada ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms