Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kronik Boyun Ağrısı Olan Hastalarda Boyun Kas Enduransının Gövde Kas Enduransı İle İlişkisinin Araştırılması

ÖZALP, Muhammet | TOPRAK ÇELENAY, Şeyda | KORKUT, Zehra | ÜNÜVAR, Bayram Sönmez

Toplumda sık görülen bir kas iskelet problemi olan kronik boyun ağrısında boyun kas enduransının sağlıklı bireylere göre azaldığı bilinmektedir. Gövde, özellikle kor bölgesi, omurganın stabilitesi, postüral kontrol, üst ve alt ekstremite hareketleri arasında enerji transveri sağlamada vücudun önemli bir parçasıdır. Vücudun bölgeleri kinetik bir zincir içerisinde yer almakta olmakta olup bir bölgedeki patoloji diğer bölgeleri de etkileyebilmektedir. Kronik boyun ağrısı olan hastalarda boyun kas enduransının gövde kas endurans ile ilişkisini araştırmaktır. Çalışmaya kronik boyun ağrısı olan 34 h ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms