Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Lisansüstü Eğitimde Uluslararasi Ticaret Teorilerini Ele Alan Tezlerin Incelenmesi: Bir Içerik Analizi Çalişmasi

GÜLÜM, Zeliha

Bu çalışmanın amacı, 1988 – 2023 yılları arasında uluslararası ticaret teorileri üzerine hazırlanan lisansüstü tezlerin kapsamlı bir şekilde incelenerek, disiplinler arası bir konum sergileyen uluslararası ticaret teorilerine yönelik araştırma eğiliminin belirlenmesidir. İlgili amaç doğrultusunda, uluslararası ticaret teorilerinin süreçlerini açıklamayı amaçlayan geleneksek teoriler (Merkantilizm, Mutlak Üstünlükler, Karşılaştırmalı Üstünlükler, Leontief Paradoksu) ve modern uluslararası ticaret teorileri (Nitelikli İşgücü, Teknoloji Açığı, Tercihlerde Benzerlik, Kaynak Tabanlı, Monopolcü Reka ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms