Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [3]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Hemşirelik Öğrencilerinin Toplumsal Cinsiyet Rollerine Yönelik Tutumlarının Meslek Seçimine Etkisinin Belirlenmesi

BAYIR, Berna | AY, Beyza Nur | ÖZCİHAN, Hamza

Amaç: Araştırmada hemşirelik bölümü öğrencilerinin toplumsal cinsiyet rollerine yönelik tutumlarının meslek seçimi üzerideki etkisi ve aralarındaki ilişkiyi belirlemek hedeflenmiştir. Yöntem: Araştırma gözlemsel araştırma türlerinden kesitsel tipte bir araştırmadır. Araştırma verileri Kasım-Şubat 2021 tarihleri arasında toplamdı. Araştırmanın evrenini hemşirelik bölümünde okuyan öğrenciler oluşturdu. Örneklem büyüklüğü G*Power analiz yöntemiyle hesaplandı. Hemşirelik bölümünde okuyan ve 18 yaşının üstünde olan öğrencilere kartopu örnekleme yöntemi ile ulaşıldı. Toplam 226 öğrenci örneklem grub ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms