Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Yeşil Tedarikçi Seçiminde Bulanık Çok Amaçlı Doğrusal Programlama Yaklaşımlarının Karşılaştırılması

ÇALIK, Ahmet

Doğru ürünü, doğru zamanda, doğru kalitede, doğru yerde üreterek en uygun maliyetle müşterilere ulaştırmayı amaçlayan tedarik zinciri yönetiminde ele alınması gereken başlıca konulardan birisi tedarikçi seçimidir. İşletmelerin hedeflerine ulaşmasında tedarikçilerin maliyet, kalite, zamanında teslimat ve esneklik gibi performansları doğrudan üretimi etkilemesi nedeniyle uygun tedarikçiyi seçen ve uygun sipariş dağıtımını belirleyen işletmeler, diğerlerine göre rekabet açısından daha avantajlı bir konuma gelmektedir. Yasal düzenlemeler ve çevrenin korunması konusunda insanlar arasında artan bili ...Daha fazlası

Erişime Açık

Bulanık Çok-Amaçlı Doğrusal Programlama ve Aralık Tip-2 Bulanık AHP Yöntemi ile Yeşil Tedarikçi Seçimi

ÇALIK, Ahmet

Yeşil Tedarikçi Seçimi (YTS) son yıllarda şirketler, araştırmacılar ve müşteriler tarafından, yasal düzenlemeler, artan müşteri bilinci, sivil toplum kuruluşları, kamusal ve sosyal sorumluluklar nedeniyle artan bir ilgiyle karşı karşıyadır. Tedarikçi seçimi tedarik zinciri yönetiminde rol oynayan en önemli faktörlerden biridir. Tedarikçilerin çevresel performansının iyileştirilmesi yeşil tedarik zincirlerinin geliştirilmesi için kritik öneme sahiptir. Tedarikçiler, herhangi bir işletmede üretim için gerekli olan hammaddeleri tedarik ettikleri için yeşil tedarik zinciri yönetimi performansını g ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms