Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Kişilik Hakkı İhlallerinden Kaynaklanan Manevi Tazminat

BALABAN, Gizem

Kişilik hakkı kapsamına giren değerlerin korunması ve kişilik hakkının ihlali neticesinde meydana gelen manevi zararın giderilmesi manevi tazminat aracılığıyla gerçekleşir. Günümüzde hızla meydana gelen sosyal ve teknolojik gelişmeler, korunmaya değer yeni kişilik hakkı değerlerini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle Türk hukukunda kanun koyucu kişilik hakkının kapsamına giren değerleri sınırlı sayıda belirlemeyerek genel bir çerçeve belirledikten sonra her somut olayın özelliğine göre kişilik hakkı ihlalinin gerçekleşip gerçekleşmediğinin tespitini hâkime bırakmıştır. Kişilik hakkı ihlali netice ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms