Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 5 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Doğum Eyleminde Kullanılan Sentetik Oksitosinin Maternal ve Fetal Sağlığa Etkileri

BAY, Fatma | ÖZERDOĞAN, Nebahat

Doğum hormonal bir süreçtir ve doğumun ikinci evresinde uterotoniklerin salınımı ve bunlara duyarlı myometrial reseptörlerin sayısındaki artışla, doğum eylemi spontan olarak başlamaktadır(1). Bazı durumlarda doğum eylemini başlatmak (indüksiyon) yada başlayan eylemi hızlandırmak (augmentasyon) amacıyla uterotonik olarak sentetik oksitosin kullanılmaktadır. Doğum indüksiyonu, endikasyonlarının bulunduğu durumlarda fetal/neonatal morbiditeyi azaltmak amacıyla yapıldığında medikal doğum indüksiyonu olarak tanımlanmaktadır. Elektif doğum indüksiyonu terimi ise; medikal veya obstetrik endikasyonlar ...Daha fazlası

Erişime Açık

Şizofrenili Bireylerin Toplumsal Hayata Kazandırılmasına ve Toplumsal Bilinç Oluşturulmasına İlişkin Sosyal Afiş Tasarımları

GÜMÜŞ, Çağrı

Şizofreni, toplumda büyük bir sorun olarak görülen, korkulan ve süreklilik gösteren bir hastalık olmasına rağmen uygun yöntemler kullanılarak kontrol altında tutulabilmektedir. Tedavi sürecindeki ve hasta bakımındaki ilerlemeler, ilaçlar, psikolojik ve sosyal deneyimler, aile bireylerinin ve sosyal çevrenin desteği ile hastalığın etkisi en aza indirgenebilir. Bu araştırma kapsamında şizofreni hastalığının tedavi edilebildiğini, şizofrenili bireylerin toplumdaki “herkes” gibi yaşamını sürdürüp sosyalleşebileceğini anlatmak ve bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla sosyal afişler hazırlanmıştır. B ...Daha fazlası

Erişime Açık

İtfaiye Resim Yarışması 2018

DELİDUMAN, Canan

5. Geleneksel İtfaiye Resim yarışması 2018'de gerçekleşmiştir. KTO Karatay Üniversitesi Resim Bölümü öğrencilerinden Rabia Şahin ve Emine Akça adlı öğrenciler mansiyon ödülü almışlardır. KTO Karatay Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımlarıyla yarışma jürisi oluşturulmuştur.

Erişime Açık

Konya İtafiye Resim Yarışması Jüri Üyeliği

DELİDUMAN, Canan

4. Geleneksel İtfaiye Resim Yarışması Konya Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. KTO Karatay Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan jüri bir araya gelmiştir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms