Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Rıza

ÖZCAN, Mehmet Fatih

Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda; Cinsel Saldırı, Çocukların Cinsel İstismarı, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki ve Cinsel Taciz olmak üzere dört ayrı madde ile düzenlenmiştir. Çalışmamızda mağdurun rızası bu dört ayrı suç bakımından ele alınmış, rızanın suçun oluşumuna ve nitelendirilmesine ilişkin etkileri incelenmiştir. Fail ile mağdur arasında ki ilişki, mağdurun yaşı, cinsel eylemin kapsamı ve gerçekleşme biçimi gibi unsurların rızaya etkilerine yer verilmiştir. Çalışma üç ana başlık altında hazırlanmıştır. İlk bölümde rıza kavramı genel olarak ele alınmış, h ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms