Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Anne Sütü ve Alerjik Reaksiyonlara Maruziyet

DAĞ TÜZMEN, Hafize | YAŞAR YETİŞMİŞ, Habibe | ALTINKAYNAK, Huriye

Son yıllarda ülkemizde artmakta olan alerjik reaksiyon, bazı besinlere (inek sütü, yumurta, fıstık vb.) karşı vücutta aşırı olarak immün reaksiyon gelişmesidir. Anne sütünün 4-5 ay gibi kısa bir süre verilmesi bebeğin bağırsak mikrobiyotası gelişimini yavaşlatır ve alerjik olmaya yatkın hale gelmesine neden olur. Alerji gelişmesine neden olan diğer faktörler arasında annenin kilosu, bebeğin doğum şekli, emzirme ve prematürite ile ilgili durumlar sayılabilir. Anne sütünün uzun süreli kullanımı ve ek gıda veya formül mamalara daha geç başlamanın alerji gelişimini azaltacağı belirtilmiştir. İlk 6 ...Daha fazlası

Erişime Açık

Alternatif Doğum Yöntemleri

DAĞ TÜZMEN, Hafize | ALTINKAYNAK, Huriye

Annelerin olumsuz doğum deneyimi yaşama nedenlerinin; ebe ve hemşirelerin doğum esnasında anneye olan tutumu, bilgi eksikliği, sosyal medyanın olumsuz etkileri, mahremiyet beklentisi ve annenin konfor arzusundan kaynaklandığı düşünülmektedir. Yaşanan olumsuz deneyimler, konfor arayışı ve kadınların doğumlarını yönetme isteği alternatif doğum yöntemlerine yönelmelerini sağlamaktadır. Kadınların intrapartum ve postpartum dönemde annenin iyilik durumunu arttıracak ve anne-bebek bağlanmasını olumlu yönde etkileyecek doğum yöntemlerini seçmeleri anne-bebek sağlığı için önem arz etmektedir. Bu derle ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms