Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Cesedin Bilimsel Araştırmalarda Kullanılması Amacıyla Vasiyeti: Anatomi Sözleşmesi

DOĞU, Hakkı Mert

Anatomi sözleşmesi kişinin, ölümünden sonra cesedinin bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere bir kuruma bırakılmasını vasiyet etmesidir. Yasal düzenlemelere bakıldığında anatomi sözleşmesinin sadece ölüme bağlı tasarruflardan vasiyetname ile yapılabileceği sonucu çıkıyor olsa da miras sözleşmesiyle de yapılması mümkündür. Anatomi sözleşmesi, ölüme bağlı tasarrufta bulunan kişinin cesedinin, bilimsel inceleme ve araştırmalarda kullanılması için bilimsel araştırma merkezine bırakılmasına verilen genel bir addır. Çalışmada anatomi sözleşmesi bütün yönleriyle incelenmektedir. Bu kapsamda anatom ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms