Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Nadir Görülen Bir Vaka: Fanconi Aplastik Anemisi Gelişen Bir Klinefelter Sendromu Olgusu

TOKGÖZ, Hüseyin | ÇALIŞKAN, Ümran | DURAN, Tuğçe | ÇALIŞKAN SAK, Kaniye Zeynep

Giriş: Fankoni Aplastik Anemisi, çeşitli konjenital malformasyonlar, progresif pansitopeni ve genellikle hematolojik malignitelere yatkınlık ile karakterize genetik olarak çoğunlukla otozomal resesif olarak geçen bir hastalıktır. Konjenital anomaliler hastadan hastaya değişir ve başta iskelet malformasyonlarının yanı sıra ana organ sistemlerinden herhangi birini etkileyebilir. Klinefelter sendromu erkek hipogonadizminin en yaygın genetik formudur ve en sık görülen karyotip 47, XXY'dir. Vaka Sunumu: Halsizlik ve solukluk şikayetleri ile başvuran 9 yaşında erkek hastanın fizik muayenesinde kilo, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms