Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 15 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 15 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [5]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

The Relationship of Physical Activity Levels with Nutritional Habits and Internet Usage Periods of Distance Education University Students

ÜNÜVAR, Bayram Sönmez | GERÇEK, Hasan | TORLAK, Mustafa Savaş

Amaç: Araştırma uzaktan eğitim alan üniversite öğrencilerinde fiziksel aktivite düzeyleri ile beslenme alışkanları ve günlük internet kullanım süreleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapıldı. Yöntem: Çalışmamıza katılan bireylerin demografik bilgileri, günlük internet kullanım süreleri, eğitim aldıkları kurum, uzaktan eğitime ulaşma şekilleri hakkında veriler toplandı. Katılımcıların beslenme alışkanlıkları ile ilgili verilerini toplamak için “Beslenme Alışkanlıkları İndeksi”, fiziksel aktivitelerini değerlendirmede “Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi Kısa Formu” kullanıldı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Obez Diyabetik Bireylerin Tıbbi Beslenme Tedavisi Planlarında Yağ ve Protein

KESER, Muteber Gizem | UNUTMAZ DUMAN, Emel

Bugün ülkemizde ve tüm dünya’ da salgın hastalık tanımıyla ele alınan, heterojen bir hastalık olan diyabetin en bilinen ve en sık görülen formu tip 2 diyabettir (1). Uluslararası Diyabet Vakfı (IDF) verilerine göre; 2017 yılında tüm dünya’ da 425 milyon diyabetli birey bulunurken 2045 yılında bu sayının 629 milyon kişiye ulaşacağı öngörülmektedir (2). Etiyolojisinde pek çok faktörün etkili olduğu düşünülen tip 2 diyabetin tedavisinin birinci basamağında sağlıklı beslenme ve/veya yanlış beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi ve egzersiz önerilerinin devamlılığı ön plana çıkmaktadır. Tip 2 diya ...Daha fazlası

Erişime Açık

Uzaktan Eğitim Alan Üniversite Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Seviyelerinin Beslenme Alışkanlıkları ve İnternet Kullanım Süreleri ile İlişkisi

GERÇEK, Hasan | TORLAK, Mustafa Savaş | ÜNÜVAR, Bayram Sönmez

Amaç: Araştırma uzaktan eğitim alan üniversite öğrencilerinde fiziksel aktivite düzeyleri ile beslenme alışkanları ve günlük internet kullanım süreleri arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi amacıyla yapıldı. Yöntem: Çalışmamıza katılan bireylerin demografik bilgileri, günlük internet kullanım süreleri, eğitim aldıkları kurum, uzaktan eğitime ulaşma şekilleri hakkında veriler toplandı. Katılımcıların beslenme alışkanlıkları ile ilgili verilerini toplamak için “Beslenme Alışkanlıkları İndeksi”, fiziksel aktivitelerini değerlendirmede “Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi Kısa Formu” kullanıldı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Obezite Ve Obezite Cerrahisinde Beslenme

BALCI, Hatice | KÜÇÜKKENDİRCİ, Hasan

Beslenme; yaşamı sürdürebilmek, sağlığı korumak, büyüme ve gelişmenin sağlanması için besinlerin vücudumuza alınması ve bunların vücudumuzda değerlendirilmesi işlemidir. Beslenme yeterli ve dengeli olmadığı zaman vücudumuzda birçok hastalığa neden olabilmektedir. Bu hastalıklardan biri olan Obezite; vücuda alınan besinlerin fazlalığı ya da alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması ile beden kitle indeksinin 30 üzerinde olması durumudur.Obezite; tüm dünyada fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan önemli bir sorun haline gelmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite prevalansı, buna b ...Daha fazlası

Erişime Açık

Fonksiyonel Bir Besin Olarak Nar

ALAÇIK DEVELİOĞLU, İrem | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Punicacae ailesinin bir üyesi olan nar, Punica granatum L., tıpkı diğer pek çok bitki gibi antik çağdan günümüze kadar ulaşan, tıbbi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen, yenilebilir bir meyvedir. Narın kökleri, çiçeği, meyvesi, kabuğu, aril (çekirdek) ve diğer kısımları sağlık sektöründe aktif olarak kullanılmaktadır. Bu güncel çalışmanın amacı geçmişten günümüze fonksiyonel besin olarak tüketilebilen narın sağlığa olan etkilerinin farklı alt başlıklarda değerlendirilmesidir. Nar ve yan ürünleri anti-bakteriyel, anti-oksidan, anti-kanser, antiobezite, anti-nörodejeneratif, anti-aterosklerotik, ...Daha fazlası

Erişime Açık

Pandeminin Üniversite Öğrencilerinin Uyku ve Yeme Alışkanlıkları ile Psikolojik İyi Oluşlarına Etkisi

TÜRK DÜDÜKCÜ, Figen | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Giriş: Bu çalışma, halen devam etmekte olan pandemi sürecinde üniversite öğrencilerinin beslenme ve uyku düzeninin psikolojik iyi oluşları üzerindeki etkilerini incelemeyi ve değerlendirmeyi amaçlamıştır. Gereç-Yöntem: Kesitsel olarak tasarlanan bu çalışma Türkiye'nin Orta Anadolu şehirlerinden biri olan Konya'da yürütülmüştür. Çalışmanın evreni 2021-2022 eğitim öğretim yılında Konya’da bir vakıf üniversitesinde eğitim gören sekiz bin lisans ve önlisans öğrencisidir. Bu öğrencilerden gönüllü olarak 604 öğrenci çalışmaya katılımayı kabul etmiştir. Katılımcıların sosyodemografik özellikleri, bes ...Daha fazlası

Erişime Açık

Gebe Kadınların Beslenme Bilgi Düzeylerinin Saptanması

KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan | BERBEROĞLU, Hatice Tuğçe

AMAÇ: Gebelik, doğurganlık çağındaki her kadın için doğal bir olaydır. Amacımız; bir kamu hastanesine başvuran gebelerin beslenme alışkanlıkları ve bu özel dönemdeki beslenme bilgi düzeylerini değerlendirmektir. YÖNTEM: Konya ilinde bir kamu hastanesi kadın doğum polikliniğine başvuran 120 gebe, örneklemimizi oluşturmuştur. Veriler 2017 yılı Şubat ayı içerisinde toplanmıştır. Çalışmada gönüllülük esas alınmış olup anket formu uygulanmıştır. Anket formu, gebelerin demografik verileri ve beslenme bilgi düzeylerini saptamak amacıyla hazırlanan 34 adet önermeden oluşmuştur. Elde edilen veriler SPS ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sağlıklı Beslenme ve Beden Memnuniyetinin Ailede Evlilik Kalitesi İle İlişkisinin İncelenmesi

ÇAPRAZ, Sema

Bu çalışma, sağlıklı beslenme ve beden memnuniyetinin ailede evlilik kalitesi ile ilişkisinin incelenmesi üzerine yürütülmüştür. Sağlıklı beslenme hem sağlığın hem de vücut şeklinin korunması açısından en önemli konulardan bir tanesidir. Yeterli ve dengeli beslenme doğum öncesi dönemde, bebeklikte, çocuklukta, ergenlikte, yetişkinlik ve yaşlılıkta, yaşamın her döneminde, sağlığın devamlılığı ve korunmasında, hastalıklardan korunma ve tedavisinde büyük rol oynamakta; ideal vücut şekline sahip olmak açısından büyük önem taşımaktadır. Beden memnuniyeti bireylerin kişiler arası ilişkilerinde; vücu ...Daha fazlası

Erişime Açık

Bireylerin Kaygı Düzeylerinin Duygusal Yeme Davranışları Üzerine Etkisinin İncelenmesi

YAVUZ, Semra Gül

Bireylerin yeme davranışları üzerine birçok faktör etkili olmaktadır. Bunlardan bazıları da bireylerin duygu durumları ve kaygı düzeyleridir. Bireylerin kaygı seviyesindeki değişim beslenme alışkanlıklarını da etkilemektedir. Bu çalışmada; 18-55 yaş aralığındaki bireylerin kaygı düzeylerinin duygusal yeme davranışları üzerine etkisi araştırılmıştır. Araştırmanın amacına uygunluğunu belirlemek için bireylerin cinsiyet, yaş, öğrenim düzeyi ve medeni durumu gibi çeşitli değişkenler kullanılmıştır. Araştırma grubunu oluşturan örneklem, betimlemeye dayalı tarama modeli kullanılarak Ankara ilinde ya ...Daha fazlası

Erişime Açık

Okul Öncesi Dönemde Çocuğu Olan Babaların Beslenmeyle İlgili Tutumlarının Güvenli Bağlanmaya Etkisi

BİRKANDAN, Tuğba

Okul öncesi dönemde çocukların sosyal ve duygusal gelişiminde ebeveynlerin tutumu çok önemlidir. Ebeveyn ile çocuğun kurduğu duygusal bağ, yaşam boyu devam etmektedir. Aynı zamanda ebeveyn, çocuğun beslenme gibi alışkanlıklarının gelişmesini de etkiler. Bu araştırmada amaç; okul öncesi dönemde çocuğu olan babaların beslenmeyle ilgili tutumlarının güvenli bağlanmaya etkisini incelemektir. Nicel bir araştırma olarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklem grubu, basit rastgele örneklem ilkelerine uygun olarak belirlenmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören çocukların babaları, ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ailelerin Beslenme ve Fiziksel Aktivite Durumlarının Dijital Ebeveynlik Becerilerine Etkisinin İncelenmesi

DAŞTAN, Gizem

Günümüzde dijital cihazların yaşamı kolaylaştıran yararları artsa da toplumda fiziksel aktivitede azalmaya ve bununla bağlantılı olarak beslenmeyle ilgili problemlerin artmasına neden olmuştur. Bu çalışma, ailelerin beslenme ve fiziksel aktivite durumlarının dijital ebeveynlik becerilerine etkisinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu araştırmada ailelerin beslenme ve fiziksel aktivite durumlarının dijital ebeveynlik becerilerine etkisi incelenmiştir. Tanımlayıcı tipte yapılan bu nicel araştırmada; çalışma grubu Temmuz-Eylül 2023 tarihleri arasında ulaşılabilen, aktif olarak telefon, bilgisay ...Daha fazlası

Erişime Açık

Tutuklu ve Hükümlülerin Beslenme Hakkı

GÜLER, Dilek

Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre açlık, besinden yoksun kalmış insanı ya da hayvanı yiyecek aramaya yönelten ve besin alındıktan sonra kaybolan duyumların tümüdür. Fizyolojik olarak zorlu bir yemek yeme ihtiyacıdır. Açlıkta yetersiz bir beslenme söz konusudur. Ancak bu yetersizlik, kişinin normal koşullardaki günLük faaliyetlerini yerine getirmesine, büyüme çağındakiler için normal büyümesine ve yara iyileşmesine engel olacak veya bu hususları geciktirecek boyuttadır. “Beslenme” ise vücut için gerekli olan besin maddelerinin alımı yani organizmaya sokulması ve o ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms