- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır. - İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Günümüzde gıda sanayisinin gelişmesiyle, bireyler içeriklerini tam olarak bilmedikleri besinleri tüketmektedirler. Çalışmanın amacı; Konya ilinde bulunan bir üniversitedeki öğrencilerin besin etiketi okuma ve helal gıda ile ilgili bilgi düzeylerinin değerlendirilmesidir. Örneklem, Konya’da bir üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden oluşmuş ve öğrencilerin bilgi düzeyini saptamaya yönelik anket uygulanmıştır. Çalışmada gönüllülük esas alınmış, veriler SPSS 23.0 paket programıyla analiz edilmiştir. Değerlendirmesinde Ki-Kare önemlilik testi (X2) kullanılmıştır. Araştırmadaki öğ ...Daha fazlası
Amaç: Probiyotikler, yeterli miktarda alındığında konakçının sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalardır. Bu çalışmanın amacı üniversite öğrencilerinin, probiyotik süt ürünleri tüketimini saptamaktır. Yöntem: 1. Sınıf üniversite öğrencilerinden beslenme ve diyetetik (n:52), çocuk gelişimi (n:48) ebelik (n:43) ve diyaliz (n:44) olmak üzere toplam 187 öğrenci, araştırmanın örneklemini oluşturmuştur. Anket formu; öğrencilerin yaş, cinsiyet, sosyoekonomik düzey gibi demografik verileri, boy uzunluğu (m), vücut ağırlığı (kg) gibi antropometrik özellikleri, probiyotik süt ürünleri tü ...Daha fazlası
AMAÇ: Beden algısı, kişinin kendisini değerlendirmesi ve kendisi ile ilgili görüşüdür. Çalışmanın amacı; Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu üniversite öğrencilerinin beden kitle indeksi (BKI) ile beden algıları arasındaki ilişkiyi değerlendirmektir. YÖNTEM: 1. Sınıf beslenme ve diyetetik (n:53), çocuk gelişimi (n:46) ve diyaliz bölümü (n:50) öğrencilerinden toplam 149 birey, araştırmanın örneklemini oluşturmuştur. Anket formu, öğrencilerin demografik verileri ve beden algısı ölçeğinden oluşmuştur. Ölçek, 40 sorudan oluşmaktadır. Kesme puanı 135’in altında puan ...Daha fazlası
Amaç: Depresif semptomlar obezite ve duygusal yeme ile ilişkili olup, bireylerde vücut ağırlığı artışına sebep olabilmektedir. Çalışmamızın amacı, üniversitede öğrenim gören kadın bireylerin duygusal yeme davranışları, depresyon semptomları ve beden kütle indeksleri (BKİ) arasındaki ilişkiyi değerlendirmektir. YÖNTEM: Konya’da bir vakıf üniversitesinde öğrenim gören 353 kadın öğrenci örneklemi oluşturmuştur. Veriler 2017 yılı Mart ayı içerisinde toplanmıştır. Çalışmada gönüllülük esas alınmış ve anket formu uygulanmıştır. Anket formu, katılımcıların demografik verileri, beslenme alışkanlıkları ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.