Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Spor ve Spor Hukuku’nda Kadının Yeri

DOĞU, Hakkı Mert

Spor ve spor hukuku, ülkemizde son zamanlarda önemli bir gelişim göstermiştir. Bu gelişimle birlikte kadınların da spor ve spor hukuk kapsamında rollerinin belirlenmesi gerekmektedir. Makalede spor ve spor hukukunda kadının yeri ve rolüne değinilmektedir.

Erişime Açık

Sosyal Güvenlik Hukukunda Kadın

SARIKAYA, Ecenur

Hukukun her alanında gözetilmesi gereken eşitlik ilkesi, çalışma hayatındaki kadınlar açısından da sağlanmalıdır. Bu durum kadınları koruyucu birtakım düzenlemelerin yapılmasını gerekli kılmıştır. Nitekim çalışma hayatı içerisinde aktif rol oynayan kadınların özellikle doğum ve gebelik süreçlerinin çalışma hayatlarını olumsuz etkilememesi büyük öneme sahiptir. Gelir azalması ve gider artışına neden olan bu süreç, kadınlar için hem fizyolojik hem de sosyal bir risk oluşturmaktadır. Ayrıca çalışma hayatından uzak kalınması nedeniyle uzun vadeli sigorta kollarının şartlarının oluşmasını da olumsu ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms