Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi

AKKAN AKOL, Teslime

Hukuki bir sonuç meydana getirmesi amaçlanan, bir ya da birden fazla kişi ya da tüzel kişiliğin, karşılıklı irade beyanıyla kurulan işleme sözleşme adı verilir. Hukukumuzda çok çeşitli sözleşme türleri mevcuttur. Bu çalışmamızda TBK'da yer alan ve bir çok hukuk dalı ile iç içe girmiş olan ölünceye kadar bakma sözleşmesini incelenmeye çalışılmıştır. TBK madde 611'de "Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstlendiği sözleşmedir." şeklinde t ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms