Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Konu Başlıkları [3]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Farklı Dairesel Boşluklara Sahip Kirişlerin Taşıma Kapasitelerinin Deneysel ve Analitik Olarak İncelenmesi

GÖLCÜR, Ayşe Nur

Elektrik kabloları, havalandırma kanalları gibi tesisatların kirişten geçirilmesi gerektiği durumlarda kiriş gövdesinde boşluklar bırakılır. Bazı durumlarda tadilat yapılarak kirişlerde sonradan da boşluklar açılmaktadır. Bırakılan boşluğun boyutu, şekli, konumu gibi faktörler kirişin taşıma gücünü etkiler. Yeni imal edilecek yapılarda, kirişlerin sonradan kırılarak elektrik kabloları, tesisat boruları vb. geçirilmesi yerine, imalat esnasında bu boşlukların bırakılması avantajdır. Bu çalışmada bu durumda boşlukların taşıma kapasitesine etkisi araştırılmıştır. Bu zamana kadar yapılan çalışmalar ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms