Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Nureddin ‘Itr ve “Menhecü’n-Naḳd fi 'Ulümi' l-Ḥadis” Adlı Eseri Üzerine Bir Değerlendirme

KİRAZ, Alaaddin

Makalede, Nureddin ‘Itr’ın “Menhecü’n-naḳd fî ʿUlûmi’l-Ḥadîs̱” adlı eseri incelenmiş, yazarın özgeçmişi ve ilmi kariyeri tanıtılmıştır. İnceleme tanımlayıcı ve analitik yöntemle yapılmıştır. Ḥadîs̱ ilminde yeni dönemimize damgasını vuran bir muhaddisten bahsettiği için bu çalışma çok önemlidir. Çünkü onun kişiliği, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) rehberliğinde yürümesinden, sakinliğinden, öğrencileriyle hocalarına vefakarlığından ve tevazuundan dolayı karşılaştığı kimselere kendisini sevdiren kişisel özelliklere sahip olmasının yanında, geniş bilgisi ve hadis ilmine derin hakimiyetiyle temayüz eden ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms