Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İslami Açıdan Altına Dayalı Kira Sertifikalarının İncelenmesi

YILDIRIMER, Nevra | SELÇUK, Hamide

“Kira sertifikası” yahut uluslararası kaynaklarda bilinen adıyla “Sukûk” her cinste mal veya hizmetin finanse edilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulunca müsaade edilmiş Varlık Kiralama Şirketince ihracı yapılan ve kira sertifikası sahiplerine bu mal veya hizmet dolayısıyla ulaşılan kâra hisseleri niceliğinde malik olmalarının yolunu açan menkul kıymetlerdir. Ülkemiz katılım bankaları tarafından kira sertifikası olarak adlandırılan sukuk, ulusal ve uluslararası piyasalarda finansmanı arttırmak için geliştirilen faizsiz bankacılık ilkelerine uygun önemli finansal araçlardan biridir ve geniş ...Daha fazlası

Erişime Açık

Kripto Paralar Ve Blockchain Teknolojisinin Kullanım Alanları, İslami Finansta Uygulanabilmesi

ÇİYDEM, Fatmanur | SELÇUK, Hamide

Gelişen teknoloji ve yaygın internet kullanımı e- ticarette yeni enstrümanların geliştirilmesine imkân sağlamıştır. Bu enstrümanlardan bir tanesi de kripto paralardır. Bir sanal para örneği olan kripto paralar; dijital, açık kaynaklı, uluslararası ve anonim olup hiçbir otorite ya da aracı kuruma bağlı değildirler. Dolayısıyla bir hukuki düzenlemeye ya da yasal bir denetime tabi değildirler. Kripto paraların piyasa değeri arz ve talebe göre değişmektedir. Günün her saati ve ülke sınırlarından bağımsız bir şekilde transfer imkanı sağlayan kripto paraların kullanımı oldukça yaygınlık kazanmıştır. ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms