Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İnsan Kuru Kafataslarında Foramen Ovale ve Foramen Spinosum'un Morfometrik Olarak İncelenmesi ve Olası Varyasyonlar

AYDIN KABAKÇI, Anıl Didem | AKIN, Duygu | ALPA, Şerife | DURSUN, Fatma Nur | YILMAZ, Mehmet Tuğrul

Özet Foramen ovale ve foramen spinosum, os sphenoidale’nin ala major’unun facies infratemporalis’i üzerinde yer alan önemli anatomik deliklerdir. Deliklerin yapısal farklılıkları ve ebatları, içerisinden geçen vasküler yapılar ile uyumuna bağlıdır. Örneğin; arteria meningea media’nın (a. meningea media) erken divizyonu sonucunda ön ve arka köklerin şekillenmesi foramen spinosum duplikasyonu ile sonuçlanabilmektedir. Foramen ovale, özellikle skuamöz hücreli karsinom menenjiom’un bilgisayarlı tomografi (CT) eşliğinde teşhisi amacıyla kullanılmaktadır. Trigmeninal nevralji, tek ya da çift taraflı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Meatus Acusticus Internus’un Morfometrisi

AKIN, Duygu | DURSUN, Fatma Nur | AYDIN KABAKÇI, Anıl Didem | ALPA, Şerife

Özet Amaç: Meatus acusticus internus, n. facialis, n.vestibulocochlearis, n.intermedius ve a. labyrinthi’n içerisinden geçtiği temporal kemiğin petroz parçasının facies posterior’una açılan bir açıklıktır. Bu çalışmanın amacı, porus acusticus internus’un morofometrik açıdan değerlendirilmesi, deliğin şeklinin belirlenmesi ve bazı önemli anatomik oluşumlarla olan uzaklık ilişkisinin belirlenmesidir. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dallarında yer alan kafatası koleksiyonuna ait cinsiyetleri bili ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms