Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Deneysel olarak diyabet oluşturulan ratlarda üzüm çekirdeği ekstresinin biyokimyasal etkileri

GÜLBAHÇE MUTLU, Elif | ARSLAN, Emine | ARIKOĞLU, Hilal | ERKOÇ KAYA, Dudu

Amaç: Diabetes Mellitus (DM), insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucu oluşan, hastanın hayatı boyunca devam eden ve yaşam kalitesini azaltan kronik metabolik bir hastalıktır. Bu çalışmada, deneysel diyabet oluşturulan Wistar sıçanlarda üzüm (Vitis vinifera L.) çekirdeği ekstresinin hiperglisemi ve bazı biyokimyasal parametrelere (Üre, Kreatinin, AST, ALT, Kolestrol, Trigliserit, Glukoz, LDL, HDL, VLDL) etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Sıçanlar kontrol, diyabet, diyabet+100mg/kg ekstre, diyabet+200mg/kg ekstre, diyabet+400mg/kg ekstre olmak üzere beş gruba ay ...Daha fazlası

Erişime Açık

Effects of Soybean Seed (Glycine max) on Some Biochemical Parameters in Streptozotocin- Induced Daibetic Rats

GÜLBAHÇE MUTLU, Elif | ARSLAN, Emine | ARIKOĞLU, Hilal | ERKOÇ KAYA, Dudu

Introduction: Diabetes mellitus is the most widespread and increasingly global prevalence and incidence, and is a chronic metabolic disorder resulting from insulin deficiency or insulin insufficiency. A consequence of this is chronic hyperglycaemia with disturbances of carbohydrate, fat and protein metabolism. In this study, soybean (Glycine max L.) seed extract in wistar rats created experimentally diabetic was aimed to investigate of the effects to some biochemical parameters (Urea, Creatinine, AST, ALT, Cholesterol, Triglycerides, Glucose, LDL, HDL, VLDL) and hyperglycemia. Material and Met ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms