Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Derin Öğrenme ve Yüz Bulma Yöntemleri Kullanılarak Yüz Tanıma

BÜYÜKBAŞ, Ayşe Merve

Son yıllarda görüntü işleme ile derin öğrenme çalışmalarının popülaritesi hızla artmaya başlamıştır. Özellikle yüz bulma ve yüz tanıma, günümüzde araştırmaların ana konusudur. Yüz tanıma, kişileri belirleyebilmek için mevcut veri tabanındaki görüntüleri kullanır. Diğer bir yöntem olan kamera sistemleri ile görüntüyü yakalayıp ayırt edebilir. Bu tez çalışmasında, görüntü işleme tabanlı yöntemler ve derin öğrenme mimarileri kullanılarak yüz tanıma yöntemleri analiz edilmiştir. Yüz tanımanın ön adımı olan yüz bulma işleminden bahsedilmiştir. Bu işlemden sonra tespit edilen yüzler ile bir veri tab ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms