Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Tarihi Mevlâna-Alâeddin Aksı Üzerinde İkinci Ulusal Mimarlık Dönemi Binası: Konya İş Bankası

ÇINAR, Kerim

Konya kent merkezinde yer alan Alâeddin Tepesi ile Mevlâna Türbesi (Mevlâna Müzesi) arasındaki ulaşım aksı tarihi ve ticari birçok yapının bulunduğu önemli bir aks niteliğindedir. Bu aks, Konya kentinin imar planının oluşmasında da önemli bir rol üstlenmektedir. Tarih boyunca bu niteliği üstlenen ulaşım aksı hem ticari hem de sosyal canlılığını günümüze kadar sürdürmüştür. Geçmişten günümüze kadar bu ulaşım aksı üzerinde camiler, meydanlar, hanlar, hamamlar, çarşılar, dükkanların yanı sıra bankalar gibi bazı kamu binaları yer almıştır. Söz konusu binalar arasında yapısal olarak değişikliğe uğr ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms