Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [2]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Türk Spor Hukuku’nda Refakatçi Çocuk

DOĞU, Hakkı Mert

Spor, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir yere sahiptir. Bu durum aynı zamanda spor hukukunun gündeme gelmesine yardımcı olmaktadır. Spor Hukuku, genç bir hukuk dalıdır ve gelişim göstermeye açıktır. Spor Hukukunun bu gelişimi kapsamında ele alınması gereken konulardan bir tanesi de refakatçi çocuklara ilişkindir. Makalede Türk Spor Hukuku açısından “refakatçi çocuk” kavramı incelenmektedir. “Refakatçi çocuk”, Türkiye Futbol Federasyonu’nun çıkarmış olduğu Sportif Ekipman Talimatı’nda düzenlenmektedir. Söz konusu inceleme yapılırken Sportif Ekipman Talimatı’nın ilgili maddesi dik ...Daha fazlası

Erişime Açık

E- Spor ve E-Spor Hukuku’nda Sporcu Sözleşmeleri

DOĞU, Hakkı Mert

Son yıllarda hızlı bir gelişim evresine giren spor ve spor hukuku, bu gelişimini sanal alemde de göstermektedir. E-spor (elektronik spor) adı altında ortaya çıkan ve genellikle internet üzerinden takım halinde ya da bireysel olarak oynanan bilgisayar oyunlarında kendini gösteren bu spor dalı, bütün dünyada özellikle gençleri etkisi altına almaktadır. Sporun bütünleştirici özelliği, e-sporda daha sıkı bir şekilde hissedilmektedir. Espor aracılığıyla dünyanın neresinde olursa olsun e-spor sporcuları internet üzerinden bağlantı kurabilmekte ve böylece sporun ana teması olan dostluklar kurulabilme ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms