Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Elektronik Bilet Uygulamasının Kişisel Verilerin Korunması Açısından Değerlendirilmesi

DOĞU, Hakkı Mert

Elektronik bilet, Türk sporu için yeni bir uygulamadır. Ancak elektronik bilet uygulamasında kişisel verilerin korunması açısından bazı hukuka aykırılıklar vardır. Çalışmada, bu hukuk aykırılık üzerinde durulmuştur.

Erişime Açık

Kiralananın Görülmesine Katlanma Borcu ve Fotoğraf ile Video Yayınlarının Bu Kapsamda Değerlendirilmesi

GÜLEŞ, Bedia

Kira ilişkilerinde kiracının önemli yükümlülüklerinden birini, kiralananın gezilip görülmesine katlanma borcu oluşturur. TBK m. 319’da hükme bağlanmış olan bu borca göre kiracı, sonraki kiralama, bakım ya da satış için kiralananın üçüncü kişilere gösterilmesine katlanmalıdır. Esasen konut veya işyeri, kiracının özel hayatının bir parçası olmasına rağmen, bu alanlara üçüncü kişiler tarafından müdahale edilmesine belli ölçüde Kanun tarafından izin verilmiştir. Konut dokunulmazlığı açısından da aynı yorumu yapmak mümkündür. Gelişen teknolojik imkânlar neticesinde kiralananın görülme şekillerinden ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms