Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [2]
Atıf Dizini [2]
Yayıncı [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Etial 195 Alaşımında Sr Modifikasyonu ve Tutma Süresinin Si Morfolojisi ve Mekanik Özelliklere Etkisi

ULUDAĞ, Muhammet | GEMİ, Lokman | ERYILMAZ, Muhammed Raşit | DIŞPINAR, Derya

Ötektik üstü Si içeren Al-Si alaşımları tipik olarak aşınmaya karşı direnç arzu edilen parçalarda uygulama alanı bulmaktadır. Aşınma direncini arttıran en temel parametre, Si morfolojisidir. Ötektik üstü alaşımlarda, Si yapısı döküm sıcaklığından etkin bir şekilde etkilenmektedir. Ancak, döküm sırasında oluşabilecek bifilm hataları Si için potansiyel heterojen çekirdek kaynağı olabilmektedirler. Bu doğrultuda bu çalışmada, 800 °C ergitme sıcaklığın farklı bekleme süreleri sonrasında dökümler yapılarak, sıvı metal içerisinde var olabilecek bifilmlerin Si morfolojisi üzerine etkisi incelenmiştir ...Daha fazlası

Erişime Açık

The Effect of Sr Modification and Holding Time on Si Morphology and Mechanical Properties of ETIAL 195 Alloy

ULUDAĞ, Muhammet | GEMİ, Lokman | ERYILMAZ, Muhammed Raşit | DIŞPINAR, Derya

Hypereutectic Al-Si alloys are typically used in applications where wear resistance is required. The primary factor that determines the wear properties is the morphology of Si in these types of alloys. Pouring temperature is one of the ways to control Si size and shape. On the other hand, bifilm defects that may be present in the liquid can significantly alter the morphology of Si acting as a heterogeneous nucleant. Therefore in this work, castings were made at 800 degrees C with varying holding time and the effects of bifilm on the Si morphology was studied. Bifilm content was measured by Red ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms