Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 111 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 111 Adet 0.001 sn
Tam Metin [2]
Atıf Dizini [2]
Yayıncı [35]
Yayın Dili [2]
dc.description.provenance [18]
Erişime Açık

Ardı Ardına Teslimli Satış Sözleşmesinde Satıcının Ayıptan ve Zapttan Sorumluluğu

DOĞU, Hakkı Mert

Ardı ardına teslimli satış sözleşmesi, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenmemekle birlikte bir satış sözleşmesi çeşidi olarak değerlendirilebilir. Bu sözleşmede satıcı, satış sözleşmesinden doğan malı teslim edimini belirli dönemlerle yerine getirmektedir. Ardı ardına teslimli satış sözleşmesi açısından değerlendirilmesi gereken konulardan birisi bu sözleşmesi satıcının ayıptan ve zapttan sorumluluğudur. Makalede, ardı ardına teslimli satış sözleşmesinde satıcının ayıptan ve zapttan sorumluluğu kapsamlı bir şekilde incelenmeye çalışılmıştır.

Erişime Açık

Roma Hukukuyla Karşılaştırmalı Olarak Türk Hukukunda Beğenme Koşulu İle Satış Sözleşmesi

GÜLEŞ, Bedia

ÖZET Beğenme koşuluyla satış, satış sözleşmesinin özel bir türü oluşturmaktadır. Bu sözleşme 818 sayılı Borçlar Kanununda isim olarak yer almamaktaydı. Ancak 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununda ayrıntılı olarak hükme bağlanmıştır. Beğenme koşulu ise satış, sözleşme henüz tüm yönleriyle oluşmadan önce alıcının bu malı alıp almama konusundaki kararının kesinleşmesine yardımcı olur. Uygulamada oldukça fazla rastlanan beğenme koşulu ile satış sözleşmesi, Roma Hukukunda da özellikle pactum displecentiae ismi ile yer almaktaydı. Çalışmada da sözleşme bu kurumla bağlantılı olarak incelenmiştir.

Erişime Açık

Limited şirketlerde müdürün azli

AKINCI, Elif

Limited liability companies are the most preferred company type in Turkish commercial market. In the Commercial Code numbered 6762, limited liability companies were regulated much closer to the collective companies. On the other hand, in the Commercial Code numbered 6102 the regulations related to limited liability companies are more extensive and also rather different. According to the Code numbered 6762, the dismissal of the manager varied by the procedure of appointment procedure of the manager and also his or her partnership capacity. However, according to the new code, the procedure of di ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms