Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Arş.Gör. Hasan Basri AlımKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ/İSLAM İKTİSADI VE FİNANS BÖLÜMÜ/İSLAM İKTİSADI VE FİNANS PR. (TAM BURSLU)/
Erişime Açık

İslami finansta yasaklar ve temel islami akitler / Prohibitions and basic islamic contracts at islamic finance

ALIM, Hasan Basri

İslami finans her türlü finansal faaliyetin, islami emirler ve yasaklar tarafından oluşturulan helal dairesi içerisinde gerçekleştirildiği; küresel kapitalizm tarafından üretilen problemlere cevap niteliğinde pek çok finansal enstrümana sahip bir sistemdir. Ayrıca bu sistem sadece Müslümanların değil, tüm insanların refahı için kullanılabilecek, temel ilkelerinden taviz verilmemesi şartıyla çağın değişen koşul ve ihtiyaçlarına karşılık vermekte zorlanmayacak kadar da esnek bir finansal sistemdir. İslami finansta yasaklar ve temel islami akitlerin incelenmesini konu alan bu tezde islami finansı ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms