Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 44 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 44 Adet 0.002 sn
BM Sürdürülebilir Kalkınma [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Atıf Dizini [3]
Dergi Sayısı [1]
Yayın Dili [3]
Erişime Açık

Resveratrol And Its Effects On Diabetes Mellitus

BERBEROĞLU, Hatice Tuğçe | ÜNÜSAN, Nurhan

Diabetes mellitus is a chronic disease that causes complications as a result of insulin resistance, insulin deficiency or the combination of both. It is a public health problem of great importance all over the world due to its high prevalence and complications. Resveratrol is a biologically active polyphenolic compound and in recent years, it is one of the most studied nutrients. The effects of resveratrol, which is abundant in foods such as grapes, peanuts, red wine, blueberries and cherries on human health have been studied for a long time. Antioxidant, proinflammatory, anti-carcinogen and t ...Daha fazlası

Erişime Açık

Estetik Performans Sporlarının Vücut Ağırlığına Etkisi

KESER, Muteber Gizem | YÜKSEL, Aysun

Spor çok eski yıllardan itibaren hayatın içindedir. Mısır’da güreş sporunu tasvir eden örnekler bulunmuştur. Birçok spor dalı ve bu spor dallarında özelleşmiş sporcular vardır. Sporcuların, müsabaka sırasında spor performansı pek çok endojen ve eksojen faktörlerden etkilenmektedir. Sporcuların performanslarını en çok beslenme ve hidrasyon durumu, iklim ve stresin etkilediği bildirilmiştir. Sporcuların beslenme durumlarının değerlendirilmesi sağlık için gereklidir ve performansı geliştirebilir. Spor branşına, süresine, sıklığına ve yoğunluğuna göre bireylerin enerji, makro ve mikro besin ögeler ...Daha fazlası

Erişime Açık

Bale Dansçılarında Beslenme ve Beslenme Durumuna Etki Eden Faktörler

KESER, Muteber Gizem | YÜKSEL, Aysun

Spor, tarihi eski yıllara dayanan ve pek çok fiziksel bileşeni içeren, otoritelerce kuralları belirlenmiş aktivitedir. Sporcuların sağlığının sürdürülmesi ve performanslarının gelişmesi ise beslenme ile yakından ilişkilidir. Spor branşına, süresine, sıklığına ve yoğunluğuna göre sporcuların enerji, makro ve mikro besin ögeleri gereksinimi değişmektedir. Estetik performans sporları; estetik duruş, düşük vücut yağ yüzdesi ve düşük vücut ağırlığının diğer spor dallarındaki güç, dayanıklılık, çeviklik ve hız kadar önemli olduğu spor dallarıdır. Estetik sporlardan olan bale, jimnastik, artistik buz ...Daha fazlası

Erişime Açık

Health Coming from Pomegranate

ALAÇIK DEVELİOĞLU, İrem | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Pomegranate, Punica granatum L., a member of the Punicacae family, is an edible fruit known to be used for medicinal purposes from ancient times to the present day, just like many other plants. The roots, flowers, fruit, bark, aril (seed), and other parts of the pomegranate are actively used in the health sector. The aim of this current study is to evaluate the health effects of pomegranate, which can be consumed as a functional food from past to present, under different subtitles. Pomegranate and its by-products have features such as anti-bacterial, anti-oxidant, anti-cancer, anti-obesity, an ...Daha fazlası

Erişime Açık

Nutritional features of students with mild mental retardation

YILDIRIM, Bedia | ÜNÜSAN, Nurhan | BERBEROĞLU, Hatice Tuğçe

This research aims to examine the malnutrition and its the effects on cognitive, psycho motor and physical development of students from special education primary school, secondary school and various rehabilitation centers including students receiving special training with mild mental retardation and the effects of malnutrition on the children’s attitude and behavior. Data collection forms, developed by the researchers were used in the study. Data forms consisting of two parts child related features, and behaviors towards child's nutrition were filled by the families. The data obtained were ana ...Daha fazlası

Erişime Açık

Montessori Yaklaşımı ile Verilen Beslenme Eğitiminin 4-5 Yaş Çocukların Besin Grupları Bilgisi, Beslenme Alışkanlıkları ve Sofra Düzeni Bilgisi Üzerine Etkisinin İncelenmesi

ŞİMŞEK, Yağmur | ÜNÜSAN, Nurhan | EROL, Fatma Zehra | KESER, Muteber Gizem

AMAÇ: Yetişkinlikte ve hayat boyu sürdürülecek beslenmeye dair alışkanlıklarının temeli çocukluk döneminde atılmaktadır. Bu araştırma Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 4-5 yaş çocuklarına Montessori Yaklaşımı temel alınarak verilen beslenme eğitiminin besin grupları bilgisi, beslenme alışkanlıkları ve sofra düzeni bilgisi üzerine etkisinin saptanması amacıyla yapılmıştır. YÖNTEM: Araştırma Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Konya ili Cihanbeyli ilçesinde bulunan iki ilköğretim okulundaki 4-5 yaş grubu anasınıfı öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir. Okullardan ...Daha fazlası

Erişime Açık

The Effect Of Parents 'Perception, Attitudes And Cognitive Development On Early Childhood During Nutrition

EREN, Aynur | ÜNÜSAN, Nurhan | ERDOĞAN, Pınar

Human health and development begins with the health and nutrition by one’s the mother before birth and continues throughout his/her life, in addition the process between birth and the age of compulsory primary education is called "Pre-School Education Period". ,It is possible to mention three main components that affect early childhood development. These are nutrition, environment and education. As early childhood period means 0-8 years of age, early childhood development covers all the physical, mental and social developments in children's early lives in addition to all necessary intervention ...Daha fazlası

Erişime Açık

Konya İlindeki Bireylerin Evlilik Kalitesinin Sosyo-Demografik Özellikler Açısından İncelenmesi

ÇAPRAZ, Sema | ÜNÜSAN, Nurhan

Amaç: Çalışmada evli çiftlerin evlilik kalitesi alt boyutları olan “şefkat, birliktelik/iletişim, tartışma” düzeyleri belirlenmiş ve bu alt boyutlar ile sosyo-demografik özellikler arasındaki anlamlı farklılaşmanın olup olmadığı incelenerek evlilik kalitesini etkileyen sosyo-demografik özelliklerin açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Nicel araştırma yöntemlerinden tarama modeli ile tasarlanan bu çalışma 437 bireyle yürütülmüştür. Araştırmada katılımcılara “Kişisel Bilgi Formu” ve “Evlilik Kalitesi Ölçeği (EKÖ)” yöneltilmiş ve veriler SPSS programı ile ön ve ileri analizlere t ...Daha fazlası

Erişime Açık

Looking at One of The Local Food: Effects Of Etli Ekmek On Type 2 Diabetics

KESER, Muteber Gizem | HACIŞAHİNOĞULLARI, Hülya | KARŞIDAĞ, Kubilay | VATANSEV, Hüsamettin | İPEKÇİ, Süleyman Hilmi | YAĞCILAR TAN, Hafize

Aim: This study was designed and aimed for assessing the effects of etli ekmek on blood glucose, insulin, and serum lipid values of type 2 diabetic patients. Materials and Method: A total of 33 diabetic patients consumed two kinds of meal differ in carbohydarate and fats. Blood samples of patients taken at prior to consumption of meal and 0’,30’,60’,90’,120’,150’, 180’ min after consumption of meal. Blood glucose, insulin levels and lipid parameters were analyzed by ELISA method. Results: There was no significance between the values of the change in blood glucose before and after consumption o ...Daha fazlası

Erişime Açık

Roles of the lipid peroxidation by-product 4-hydroxynonenal and reductive power in metabolic syndrome

KAYA, Turgut | BABA, Burcu | BERBEROĞLU, Hatice Tuğçe | ÖZTÜRK, Bahadır | KIRAÇ, Cem | HACIŞEVKİ, Onur Aysun

The metabolic syndrome (MetS) is a cluster of three or more risk factors which include high triglycerides, abdominal obesity, high blood pressure, high cholesterol, low HDL, and increased fasting blood glucose. The increase in the prevalence of MetS has been recognized as a public health concern in worldwide. Oxidative stress that has been defined as an imbalance between oxidants and antioxidants in favour of the oxidants, has been associated to metabolic alterations such as metabolic syndrome. 4-Hydroxynonenal (HNE) which results from oxidation of polyunsaturated fatty acyl chains, is one of ...Daha fazlası

Erişime Açık

Üniversite Öğrencilerinin Besin Etiketi Okuma Ve Helal Gıda İle İlgili Bilgi Düzeylerinin Saptanması

KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan | ERDOĞAN, Pınar

Günümüzde gıda sanayisinin gelişmesiyle, bireyler içeriklerini tam olarak bilmedikleri besinleri tüketmektedirler. Çalışmanın amacı; Konya ilinde bulunan bir üniversitedeki öğrencilerin besin etiketi okuma ve helal gıda ile ilgili bilgi düzeylerinin değerlendirilmesidir. Örneklem, Konya’da bir üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden oluşmuş ve öğrencilerin bilgi düzeyini saptamaya yönelik anket uygulanmıştır. Çalışmada gönüllülük esas alınmış, veriler SPSS 23.0 paket programıyla analiz edilmiştir. Değerlendirmesinde Ki-Kare önemlilik testi (X2) kullanılmıştır. Araştırmadaki öğ ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ratio of Serum Levels of AGEs to Soluble Form of RAGE Is a Predictor of Metabolic Syndrome

BABA, Burcu | KAYA, Turgut | BERBEROĞLU, Hatice Tuğçe | ÖZTÜRK, Bahadır | KIRAÇ, Cem Onur | HACIŞEVKİ, Aysun

Metabolic syndrome (MetS) is a common metabolic disorder that coexist diseases such as dyslipidemia, hypertension, hyperglycemia, and obesity, that increase the risk for developing type 2 diabetes and cardiovascular disease. RAGE (receptor for advanced glycation end-products) is a receptor of the immunoglobulin superfamily, has been implicated in diabetes and its complications, inflammation, and atherosclerosis. RAGE binds multi-ligands such as AGEs (advanced glycation end products) and S100 proteins and binding of ligands activates signaling pathways that involved in cellular stress responses ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms