Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 229 Adet 0.003 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 229 Adet 0.003 sn
Tam Metin [2]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [2]
Yayın Dili [4]
Erişime Açık

70'li Yıllardaki Giysi Modasının Türk Basınına Yansımaları

İşçi sınıfı görece yüksek fiyatlı bir ürüne sahip olmayı başardığında, ayrıcalıklı konumunu sürdürmek isteyen burjuvazi o ürünü terk eder. Bunun üzerine ticari işletmeler, burjuvaziyi cezbedecek yeni ürünler arayışına girer. Bir döngü içerisindeki moda, hem sınıflar arasında simgesel ayrımlar oluşturur hem de dönem dönem bu ayrımları yok etme işlevi görür. Tam da bu yüzden Georg Simmel’e göre moda devrimcidir. Günümüzde hem patronun hem de işçinin eline Iphone marka telefon tutuşturarak, onları aynı sosyal medya platformlarında bir araya getiren moda, diğer yandan sınıflar arasındaki simgesel ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms