Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Postpartum Dönemde Yaşanan Cinsel Sağlık Sorunları, Ebe ve Hemşirenin Rolü

BAŞKAYA, Yasemin | KARAKOÇ, Hediye | ÖZERDOĞAN, Nebahat

Fizyolojik, hormonal, psikolojik ve sosyal birçok değişikliğin olduğu postpartum dönem, kadın hayatının her alanını olduğu gibi cinsel yaşamını da etkilemektedir. Bu etki çoğunlukla olumsuz olmakta ve kadınlarda sağlık yardımı alma gereksiniminin ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Ancak kadınların çoğunluğu özellikle doğumdan sonraki ilk yıl içinde daha sık yaşadıkları cinsel fonksiyon şikayetlerini, herhangi bir yardım almaksızın geçiştirerek ya da kendileri çözmeye çalışarak, cinsel hayatlarını devam ettirme eğilimindedirler. Disparoni, vajinal kuruluk, pelvik taban disfonksiyonu, cinsel istek ...Daha fazlası

Erişime Açık

Covid-19 Pandemisinin Üreme Çağındaki Kadınların Cinsel Yaşam Kalitesine Etkisi

DAĞ TÜZMEN, Hafize

Giriş-Amaç: Covid-19 pandemisi boyunca karantina kapsamında alınan önlemlerin bireylerin psikolojik problemler yaşamasına neden olduğu ve evlilik için eş ilişkilerini etkileyerek cinsel yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği düşünülmektedir.Bu çalışma, covid-19 pandemisinin üreme çağındaki kadınların cinsel yaşam kalitesine etkisinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Gereç-Yöntem: Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı türde planlanan çalışmaya 18-49 yaş arasındaki 311 kadın katılmıştır. Çalışmanın veri toplama aşamasında; araştırmacılar tarafından hazırlanan Kişisel bilgi formu, Cinsel Yaşam Ölçeği ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms