Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Yayıncı [1]
Yayın Tarihi [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

İstinaf' ın Diğer Kanun Yollarıyla Karşılaştırılması

KORKMAZ, Fırat

İstinaf ilk derece mahkemesinin kararını erteleyici ve aktarıcı etkiye sahip bir kanun yoludur. Makalemizde istinafın özellikleri diğer kanun yollarıyla mukayeseli olarak incelenmiştir. Böylece istinaf hukuki müessesi teorik bir bakış açısıyla irdelenmiştir. Appeals (istinaf) is a legal remedy which has got effect of delay and transmit of the court of first instance’s verdict . In our article features of the appeals (istinaf) has analysised by a comparasive way with other legal remedies. By this way as a leagal foundation appeals(istinaf) has explicated in theoretical perspective.

Erişime Açık

Sözleşme Özgürlüğü İlkesinin Bir İstisnâsı Olarak Önsözleşme

KORKMAZ, Fırat

Sözleşme özgürlüğü ilkesi Türk Borçlar Kanununda belirli istisnalarına da yer verilerek kabul edilen irade muhtariyeti ilkesine dayanan esaslı bir ilkedir. Sözleşme özgürlüğü ilkesinin önemli bir istisnâsı olan önsözleşme borçlar kanununda ayrıca düzenlenmiştir. Makalemizde önsözleşmenin mahiyeti, sözleşme özgürlüğü ilkesiyle irtibatı teorik olarak incelendikten sonra önsözleşmenin uygulama alanları, tarafları, konusu, hüküm ve sonuçları da incelenerek bu konuda doktrindeki farklı görüşler kanaatlerimize de yer verilerek ortaya konulmuştur. Contractual liberty which based upon self determinati ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms