Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Doç. Dr. Vahdettin DemirKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ PR. (TAM BURSLU)/
Erişime Açık

Ege Bölgesi Yaz Ayları Buharlaşma Verilerine Trend Analizi

ÇITAKOĞLU, Hatice | GEYİKLİ, Selim | DEMİR, Vahdettin

Bu çalışmada Ege Bölgesi’nde bulunan Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın ve İzmir illerine ait meteoroloji gözlem istasyonlarının, 1971 – 2014 yılları arası kaydedilen Temmuz ve Ağustos aylarına ait buharlaşma verilerinin aylık trendleri incelenmiştir. Lineer Regresyon ve Mann-Kendall yöntemleri ile trend analizi yapılmış olup sonuçlar karşılaştırılmıştır. Lineer Regresyon ve Mann-Kendall yöntemlerinin analizi sonucunda Temmuz ve Ağustos aylarında Uşak ve Afyonkarahisar istasyonlarında artan yönde trend, Muğla istasyonunda azalan yönde trend olduğu tespit edilmiş, diğer illerde ise tre ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms