Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Çocuk Dostu Kavramı; Konya Örnekleri Üzerinden İncelenmesi

ŞENALP, Şeyma

Eğitim hem toplumlar hem de bireyler için olmazsa olmaz unsurlardandır. Bir toplumu yükselten bir bireyin statüsünü belirleyen eğitimdir. Dünyanın önde gelen ülkeleri, eğitime ciddi yatırımlar yapmaktadır. Bu çalışmada eğitimin başladığı yer olan okul öncesi eğitimin insan hayatındaki yeri vurgulanarak, kullanıcısı olan çocukların ihtiyaçlarına en iyi karşılık veren çocuk dostu anaokul kavramı açıklanmış ve Konya ilinin merkez ilçelerinde (Karatay,Meram,Selçuklu) bulunan mevcut örnekler incelenmiştir. Yapılan çalışmalar göstermektedir ki ülkemizde okulöncesi eğitimde ve eğitimin yapıldığı mekâ ...Daha fazlası

Erişime Açık

Otizmli Çocuklar İçin Özel Eğitim Yapılarının Mimari ve İç Mimari Açıdan İncelenmesi SOBE Vakfı Örneği

GÖRGÜLÜ, Betül

Mimarlar ve iç mimarlar benimsedikleri üslupla mimari alanları oluştururken bu alanlarda yaşayacak bireylerin yaşam standartlarını da büyük ölçüde biçimlendirirler. Oluşturulan mekânlar için aktif kullanıcı görevini üstlenen bireyler, psikolojik, fizyolojik ve ruhsal olarak bu alanlara anlamlar yükler ve onlar için taşıdığı anlamlar doğrultusunda tepki gösterirler. Otizmli bireyler yaşamdaki yerlerini alabilmeleri için kullanıcısı oldukları mekâna pozitif anlamlar yükleyebilecekleri, fiziksel ve sosyal aktiviteleri maksimum düzeyde ve verimli bir biçimde ortaya koyabilecekleri, özel ihtiyaç ve ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms