Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kitaptan ve Kültüre Hoca Ahmed Yesevî ve Divan-ı Hikmet Üzerine Bazı Değerlendirmeler

YAZICI, Nesimi

İslâm dünyası yaşadığı toplumun ilim, sanat ve fikir hayatına yön veren sayısız ilim ada­mı yetiştirmiştir. Zaman ve Mekân kabuğunu kırarak evrensel olabilmeyi başarabilen ilim ve gönül adamlarımızdan birisi de Ona Asya boz­kırlarında yetişen Hoca Ahmed Yesevi'dir. Onun hikmetleri Orta Asya'dan ve Anadolu'dan tutun yetmiş iki dilin konuşulduğu coğrafyalara kadar güncel sorunlara çözüm önerileri sunmaktadır Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayın dün­yasına kazandırılan “Pîri Tûrkistân Hoca Ahmet Yesevi isimli eser, yaşadığı çağdan günümüze ışık tutan, rehber ve önder bir kişiliği haiz Hoca ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms