- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır. - İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Yeni koronavirüs salgınının dünya genelinde görülmeye başlandığı günden bu yana ev ve doğum merkezlerini tercih eden gebelerin sayısı artmış ve bu durum lisanslı sağlık profesyonellerini daha önemli bir hale getirmiştir. Özellikle pandemi sürecinde kadınlar hastane dışında doğum yapma seçeneklerine yönlenmişlerdir. ACOG bu süreçte entegre bir sağlık sistemine sahip olan ülkelerde doğumun hastane dışarısında evde mümkün olabileceğini kabul etmiştir. Ancak evde doğumların güvenli olabilmesi için planlı ve uzman kişiler tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Günümüzde planlı evde doğum oranları ...Daha fazlası
SAYAR, Serap | ERDEM, Muhammed | GÖKTAŞ, Alperen | AKALIN, Ali Haydar | ÇOBAN, Alpaslan Han | AVCI, Kübra | İLHAN, Oğuzhan
Amaç: Bu çalışmada testis kanseri için risk grubunda olan üniversite öğrencilerinin kendi kendine testis muayenesi (KKTM) ile ilgili farkındalık durumlarını, inanç ve uygulamalarını incelemek amaçlanmıştır. Yöntem: Bu araştırma, tanımlayıcı ve kesitsel olarak, Konya’da bir üniversitede 2019-2020 eğitim-öğretim yılı, Ocak-Mart 2020 tarihlerinde yürütüldü. Araştırmaya katılmayı gönüllü olarak kabul eden, toplam 310 erkek öğrenciye ulaşıldı. Veri toplamada, araştırmacılar tarafından oluşturulan anket formu ile “Champion Sağlık İnanç Modeli Ölçeği’’ kullanıldı. Bulgular: Öğrencilerin yaş ortalamas ...Daha fazlası
Selenium is a nutritionally essential trace element majorly obtained from food. The bioavailability of selenium to the food chain depends on soil organic-matter content, pH, and selenium speciation, presence of ions that complex with selenium and food-processing. Selenium is a constituent of more than two dozen selenoproteins that have a pleiotropic effect ranging from DNA synthesis to antiinflammatory and antioxidant effects. This aimed to highlight the degree of variation of selenium in Turkish foods. High amounts of selenium were found in pistachio (54.57 µg/g), walnut (30.77 µg/g), fish (2 ...Daha fazlası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.