Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İşçinin Rekabet Etmeme Borcu

BÜYÜKDİLLAN, Neslihan

İşçi ve işveren arasında iş ilişkisi kurulması ile birlikte sadakat borcu kapsamında işçinin işvereni ile rekabet etmeme yasağı ortaya çıkmaktadır. Burada rekabet yasağı kaynağını kanundan almakta olup tarafların rekabet yasağına ilişkin aralarında konuşmaları, anlaşmaları veya ayrı bir sözleşme yapmaları gerekmemektedir. Taraflar arasındaki iş ilişkisinin sona ermesi ile birlikte, kaynağını kanundan alan ve işçinin sadakat borcunun içerisinde yer alan, rekabet etmeme borcu sona ermektedir. İş ilişkisinin sona ermesinden sonra tarafların rekabet yasağının devam etmesini arzu etmeleri halinde i ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms