Alakart Restoranlarda İç Mekan Tasarım Kriterlerinin İncelenmesi, Konya Örneği

Modern mimarlık, mimarlık tarihinde farklı örneklerle günümüze kadar varlığını korumayı başarmıştır.Mimarlık, geçmişten günümüze değişip gelişmiştir. Her geçen gün daha fazla örnek ve farklı tasarımlarla karşımıza çıkmıştır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, mimaride bu süreç uyum sağlamaktadır. Bu uyum süresi içerisinde, tasarım yaklaşımlarını ve ilkelerini inceleyerek bir kaynak oluşturmak çalışmanın amacıdır. Günümüz de restoranların yeri çok önemlidir. Her geçen gün daha fazla çeşitlilik ve tasarımla karşımıza çıkar. İnsanlar, restoranlarda konforu, tasarımı ve lezzeti de aynı anda sunulmasını beklerler. Bu tez kapsamında restoran çeşitleri ve kavramı, restoranların tasarımının insan üzerindeki etkileri, kullanılan malzeme çeşitlerinden söz edilmiştir. Gazyağcı Furun Kebapçısı, Bayır Otel Karat Restoran, Kule Sini Tower Restoran gibi örneklerinde tez çalışmasının konusu detaylandırılarak ortaya konmuştur. Beş bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde; konuyla ilgili giriş niteliği taşıyan, çalışmanın amacı, önemi, kapsamı ve literatür araştırması sunulmuştur. İkinci bölümde restoran kavramı, servis şekillerine göre restoran türleri ve tasarım sürecinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde alakart restoranların iç mekan tasarım kriterleri ortaya konarak, dördüncü bölümde bu iç mekan tasarım kriterleri üzerinden Konya ilinde farklı konseptlere sahip üç adet alakart restoran değerlendirilerek, beşinci bölümde çalışmanın sonuçlarına yer verilmiştir.

Görüntülenme
4
22.03.2024 tarihinden bu yana
İndirme
1
22.03.2024 tarihinden bu yana
Son Erişim Tarihi
09 Nisan 2024 11:06
Google Kontrol
Tıklayınız
Tam Metin
Tam Metin İndirmek için tıklayın Ön izleme
Detaylı Görünüm
Eser Adı
(dc.title)
Alakart Restoranlarda İç Mekan Tasarım Kriterlerinin İncelenmesi, Konya Örneği
Yayın Türü
(dc.type)
Tez
Yazar/lar
(dc.contributor.author)
ÖZERTUĞRUL, Meryem
Atıf Dizini
(dc.source.database)
Diğer
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Restoran
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Kriterler
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Tasarım
Konu Başlıkları
(dc.subject)
İç Mekan
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Malzeme
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Mimarlık
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Tasarım Süreci
Yayıncı
(dc.publisher)
KTO Karatay Üniversitesi
Tez Danışmanı
(dc.contributor.advisor)
KAŞ, Mustafa
Yayın Tarihi
(dc.date.issued)
2021
Kayıt Giriş Tarihi
(dc.date.accessioned)
2022-01-04T08:47:47Z
Açık Erişim tarihi
(dc.date.available)
2022-01-04T08:47:47Z
Tez Türü
(dc.type.thesis)
Yüksek Lisans
Özet
(dc.description.abstract)
Modern mimarlık, mimarlık tarihinde farklı örneklerle günümüze kadar varlığını korumayı başarmıştır.Mimarlık, geçmişten günümüze değişip gelişmiştir. Her geçen gün daha fazla örnek ve farklı tasarımlarla karşımıza çıkmıştır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, mimaride bu süreç uyum sağlamaktadır. Bu uyum süresi içerisinde, tasarım yaklaşımlarını ve ilkelerini inceleyerek bir kaynak oluşturmak çalışmanın amacıdır. Günümüz de restoranların yeri çok önemlidir. Her geçen gün daha fazla çeşitlilik ve tasarımla karşımıza çıkar. İnsanlar, restoranlarda konforu, tasarımı ve lezzeti de aynı anda sunulmasını beklerler. Bu tez kapsamında restoran çeşitleri ve kavramı, restoranların tasarımının insan üzerindeki etkileri, kullanılan malzeme çeşitlerinden söz edilmiştir. Gazyağcı Furun Kebapçısı, Bayır Otel Karat Restoran, Kule Sini Tower Restoran gibi örneklerinde tez çalışmasının konusu detaylandırılarak ortaya konmuştur. Beş bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde; konuyla ilgili giriş niteliği taşıyan, çalışmanın amacı, önemi, kapsamı ve literatür araştırması sunulmuştur. İkinci bölümde restoran kavramı, servis şekillerine göre restoran türleri ve tasarım sürecinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde alakart restoranların iç mekan tasarım kriterleri ortaya konarak, dördüncü bölümde bu iç mekan tasarım kriterleri üzerinden Konya ilinde farklı konseptlere sahip üç adet alakart restoran değerlendirilerek, beşinci bölümde çalışmanın sonuçlarına yer verilmiştir.
Yayın Dili
(dc.language.iso)
tr
Tek Biçim Adres
(dc.identifier.uri)
http://hdl.handle.net/20.500.12498/5226
Analizler
Yayın Görüntülenme
Yayın Görüntülenme
Erişilen ülkeler
Erişilen şehirler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Tamam

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms