Alakart Restoranlarda İç Mekan Tasarım Kriterlerinin İncelenmesi, Konya Örneği
Abstract
Modern mimarlık, mimarlık tarihinde farklı örneklerle günümüze kadar varlığını korumayı başarmıştır.Mimarlık, geçmişten günümüze değişip gelişmiştir. Her geçen gün daha fazla örnek ve farklı tasarımlarla karşımıza çıkmıştır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, mimaride bu süreç uyum sağlamaktadır. Bu uyum süresi içerisinde, tasarım yaklaşımlarını ve ilkelerini inceleyerek bir kaynak oluşturmak çalışmanın amacıdır. Günümüz de restoranların yeri çok önemlidir. Her geçen gün daha fazla çeşitlilik ve tasarımla karşımıza çıkar. İnsanlar, restoranlarda konforu, tasarımı ve lezzeti de aynı anda sunulmasını beklerler. Bu tez kapsamında restoran çeşitleri ve kavramı, restoranların tasarımının insan üzerindeki etkileri, kullanılan malzeme çeşitlerinden söz edilmiştir. Gazyağcı Furun Kebapçısı, Bayır Otel Karat Restoran, Kule Sini Tower Restoran gibi örneklerinde tez çalışmasının konusu detaylandırılarak ortaya konmuştur. Beş bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde; konuyla ilgili giriş niteliği taşıyan, çalışmanın amacı, önemi, kapsamı ve literatür araştırması sunulmuştur. İkinci bölümde restoran kavramı, servis şekillerine göre restoran türleri ve tasarım sürecinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde alakart restoranların iç mekan tasarım kriterleri ortaya konarak, dördüncü bölümde bu iç mekan tasarım kriterleri üzerinden Konya ilinde farklı konseptlere sahip üç adet alakart restoran değerlendirilerek, beşinci bölümde çalışmanın sonuçlarına yer verilmiştir.
Collections

DSpace@Karatay by Karatay University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..