Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Aile İçi İletişimin Çocuk Üzerindeki Etkileri

ÖZTÜRK, Esra

İletişim her tür canlı ve cansızın isteyerek ya da istemeden içinde bulunduğu bir olgudur. Bireyler, iletişim sayesinde birbirlerine duygu ve düşüncelerini aktarabilirler. Sağlıklı bir iletişim kurulmasında, çocukla aile arasında anlaşılır bir iletişim sağlanmasında öncelikle anne ve babanın doğru bir örnek teşkil etmesi gerekir. Aile bireyleri birbirine empati duymalı, daha anlayışlı davranmalı, özgür alanlarına saygı duymalı, sosyalleşebilecekleri ortam yaratmaları, baskıcı, zorlayıcı, tehdit edici, küçümseyici davranışlardan uzak durmalı, etkili bir şekilde dinleme ve anlama halinde olmalıd ...Daha fazlası

Erişime Açık

COVID-19 Pandemi Sürecinde Artan Sosyal Medya Kullanımının Aile İçi İletişime Etkisi

DEMİREL, Merve

Covid-19 21.yy’da gerçekleşmiş olan en büyük salgındır. Bu salgın sürecinin, bireylerin yaşamlarına sıhhat esas olmak şartıyla çok fazla tesiri olmuştur. Bu tesirler her bireyi farklı etkilemekle birlikte, alınan çeşitli önlemler sonucunda aileye de ciddi anlamda tesir etmiş ve çeşitli problemler ortaya çıkmıştır. Bu salgın döneminde dikkat çeken konulardan birisi de aile bireylerinin bu durumdan nasıl etkilendikleridir. Çünkü bu dönemde uygulanan yasaklara bakıldığında en güvenli alanın ev olduğuna dair önlemler alınmıştır. Bu süre zarfında insanların evde geçirdikleri süre artmıştır. Buna ba ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms