Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Genç Yetişkinlerde Vücut Farkındalığı ile Fiziksel Aktivite, Depresyon ve Yaşam Kalitesi İlişkisi

ÜNÜVAR, Bayram Sönmez | ŞAHBAZ PİRİNÇÇİ, Cansu | CİHAN, Emine | GERÇEK, Hasan

Bu çalışmadaki amacımız vücut farkındalığının duygu durum, yaşam kalitesi, fiziksel aktivite ile olan ilişkisini araştırmak amaçlanmıştır. Çalışmaya 18-30 yaş aralığında 378 yetişkin dahil edildi. Katılımcıların demografik ve fiziksel özellikleri değerlendiriciler tarafından oluşturulan forma kaydedildi. Vücut farkındalığı Vücut Farkındalık Anketi ile, Duygu durumu Beck Depresyon Ölçeği ile, Yaşam kalitesini saptamak için Kısa Form-36 ile, Fiziksel aktivite düzeyi Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi Uzun Formu ile değerlendirildi. Vücut farkındalık skoru ile fiziksel aktivite seviyesine aras ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms