Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İşletmelerde Binek Otomobillerin Amortisman Uygulamaları

AKPINAR, Aynur

Bu çalışmanın amacı binek otomobil amortismanı konusunda Vergi Usul Kanunu ve Türkiye Muhasebe Standartları arasındaki benzer ve farklı yönleri ortaya koymaktır. İşletmelerin faaliyetlerinde kullandıkları ve aktifinde kayıtlı olan binek otomobillerinin yıllık amortisman tutarlarının hesaplanmasında, Vergi Usul Kanunu (VUK) ve Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) uygulamalarında farklılıklar söz konusudur. Yapılan araştırmada, bu farklılıkların; amortisman matrahı, faydalı ömür ve amortisman yöntemi başlıklarındaki uygulamalardan oluştuğu bulunmuştur. TMS 16 Maddi Duran Varlıklar Standardına gör ...Daha fazlası

Erişime Açık

Faaliyet Tabanlı Maliyet Sistemi ve Lojistik Sektöründe Bir Uygulama

AKPINAR, Aynur | ÖDEMİŞ, Ali

Üretim ve maliyet kavramları birçok kavram gibi küreselleşme ile birlikte değişmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte üretim sistemleri de gelişerek teknoloji yoğun bir hal almıştır. Üretim sistemlerinde görülen bu değişim ürün maliyetlerinin hesaplanması yöntemlerinde de değişiklikler getirmiştir. Çıkış noktası endirekt maliyetlerin dağıtımı ile ilgili sorunlara çözüm bulmak olan Faaliyet Tabanlı Maliyet (FTM) sistemi özellikle teknoloji yoğun üretimlerde ve rekabetin yüksek olduğu dönemlerde kullanılmaya başlayan maliyet hesaplama yöntemlerinden biridir. Bu çalışmada lojistik sektöründe ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms