Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Anonim şirketlerde ortaklıktan çıkarılma

ÇELİK, Aytekin

"Anonim Şirketlerde Ortaklıktan Çıkarılma" adını taşıyan bu kitabın birinci bölümünde "pay", "pay sahipliği", "pay sahipleri arasındaki menfaat ihtilafları" ve "diğer şirketlerdeki ortaklıktan çıkarılmaya ilişkin düzenlemeler" konusunda genel açıklamalar yapılmıştır. Kitabın ikinci bölümünde anonim şirketlerde sermaye koyma borcuna ilişkin açıklamalar ile bu borcun yerine getirilmemesi halinde uygulanabilecek bir müeyyide olan "ıskat" konusuna yer verilmiştir. Kitabın üçüncü bölümünde ise "hakim pay sahibinin satın alma (çıkarma) hakkı" konusuna yer verilmiştir. Bu bölümde hakim pay sahibinin ...Daha fazlası

Erişime Açık

Ticaret Hukuku

ÇELİK, Aytekin

Kitap, hukuk fakülteleri dışında ticaret hukuku derslerine yer veren fakülte ve yüksekokul öğrencilerine ve meslek sınavlarına hazırlanan kişilere yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu sebeple kitap içerisinde akademik tartışmalara ve dipnotlara yer verilmemiş, konular olabildiğince sade, anlaşılır ve özet şekilde anlatılmıştır. Kitapta; "Ticarî İşletme Hukuku", "Şirketler Hukuku" ve "Kıymetli Evrak Hukuku" derslerine ilişkin bilgilere de yer verilmektedir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms